BAUER TAMÁS

Teljes szövegű keresés

BAUER TAMÁS
BAUER TAMÁS (SZDSZ): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Miniszter Úr! Tisztelt Országgyűlés! A Postabank augusztus 8-ai közgyűlésén az állami tulajdonos szavazataival az igazgatóság tagjává választották Gansperger Gyula urat, akit a miniszterelnök úr korábban már kinevezett az ÁPV Rt. elnök-vezérigazgatójává.
Ez nyilvánvalóan törvénytelen eljárás, hiszen az állami tulajdonban levő vállalkozói vagyon értékesítéséről szóló 1995. évi XXXIX. törvény 13. §-ának (1) bekezdése szerint az igazgatóság tagja - meg elnöke is - a törvény hatálya alá tartozó gazdasági társaságnál vezető tisztségviselő nem lehet. Ez az összeférhetetlenségi rendelkezés nyilvánvalóan azt célozza, hogy az ÁPV Rt. vezetőinek ne legyen különleges kapcsolatuk egy-egy állami érdekeltségű társaságnál. A törvényhozónak ez a szándéka nyilvánvalóan nemcsak arra az esetre vonatkozik, ha egy társaságban már az ÁPV Rt. alapításakor, a privatizációs törvény hatálybalépésekor volt állami tőkerészesedés, hanem arra az esetre is, ha államosítás során ez később áll elő.
A kérdésem az: kész-e arra a kormány, hogy ezt az összeférhetetlenségi helyzetet, ezt a törvényellenes helyzetet megszüntesse, vagy fönn kívánja tartani ezt a törvényellenes helyzetet? (Taps az MSZP és az SZDSZ padsoraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem