ZSIKLA GYŐZŐ

Teljes szövegű keresés

ZSIKLA GYŐZŐ
ZSIKLA GYŐZŐ (FKGP): Tisztelt Államtitkár Úr! A felsorolt intézkedések elsősorban, úgy értem, a felvásárlókat érintik. Ők a kapott támogatásból nem továbbítanak általában semmit a termelők felé, ami érthető is, hiszen természetes törekvésük a minél nagyobb nyereség. Felhívom a figyelmét, hogy a borlepárlási lehetőségből a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa a kistermelőket kirekesztette. Nekik nem szólt, hogy erre lehet jelentkezni, az említett tervezet pedig júliusi bejelentkezéshez köti ezt a lehetőséget. A felvásárlók most 24 forintos szőlőből 40 forintos borhoz jutnak, miközben 55 forintért lepároltatnak, így ez az intervenciós támogatás az említett 214 ezer hektoliternél több mint 300 milliós extraprofitot biztosít számukra. A 30 forintos védőárhoz kötött kamattámogatás szerintem pedig már késő, hiszen a szüretnek lassan vége.
A teljesen lehetetlen helyzetbe került fehérszőlő-termelők érdekében kérem a minisztériumot, hogy programunknak megfelelően közvetlen termelői támogatással segítsen rajtuk is, amennyiben ez lehetséges. Előre is köszönöm. (Taps a FKGP soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem