ZSIKLA GYŐZŐ

Teljes szövegű keresés

ZSIKLA GYŐZŐ
ZSIKLA GYŐZŐ (FKGP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Államtitkár Úr! Az utóbbi időszakban a mezőgazdaság szinte teljeskörűen mély válságba került. A válság jelei már 1997-ben is egyértelműen mutatkoztak, de sajnos az előző kormány az előre látható katasztrófák megelőzésére nem tett hatékony intézkedéseket. Az utóbbi években a felvásárlási árak folyamatosan csökkentek a mezőgazdaságban.
A gabona és a léalma felvásárlási gondjai mellett szeretném most a figyelmet felhívni a fehér szőlő felvásárlási gondjaira. Az említett szőlők meghirdetett ára olykor csak 23-24 forint kilogrammonként. Ez a termelőknek még az önköltségét sem fedezi. (Közbeszólás a FKGP soraiból: Így van!) Hogy érzékeltessem, ez mennyire kevés, a szikvíznek literje is már megközelítőleg ennyibe kerül. A helyzetet súlyosbítja a mostani szüreti időszakban tapasztalható csapadékos időjárás. Amíg a gabonatermelő esetleg jövőre termelhet mást is, a meglévő szőlőültetvények többéves munka és milliós beruházások eredményei. Ezért itt többszörösen indokoltnak tartom az önhibájukon kívül nehéz helyzetbe került szőlőtermelők megsegítését.
Kérdezem az államtitkár urat, hogy milyen intézkedéseket tesz vagy tett a minisztérium ez ügyben. Köszönöm. (Taps a FKGP soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem