DR. KIS ZOLTÁN

Teljes szövegű keresés

DR. KIS ZOLTÁN
DR. KIS ZOLTÁN (SZDSZ): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Kedves Államtitkár Úr! Elsődleges szándékom szerint a miniszter urat szerettem volna kikérdezni, hiszen egy olyan törvényi előírásról van szó, amely személy szerint az ő beosztásához bizonyos kötelezettséget is társít. Nevezetesen az 1997. évi CXIV. törvény 2. §-áról van szó, amely a miniszter úrnak egy kötelezettséget származtat; nevezetesen minden évben be kell számolnia itt az Országgyűlés előtt az agrártámogatások, az agrárjövedelem és az agrárágazat helyzetéről.
(14.50)
Az iránt érdeklődnék, hogy erre mikor kerül sor, ugyanis látjuk, hogy vidéken különböző problémák vannak, mint ahogyan az az elmúlt évben is volt - akkor is szerveztek tüntetéseket, most is szerveznek. Ez a tüntetés nem ugyanaz, mint az előző évi volt; nyilván nekem sem közömbös, hogy ellenem tüntetnek-e vagy egy másik párttal szemben. (Derültség az SZDSZ és az MSZP soraiból.) Ez a szervezők személyében azért némi hasonlatosságot mutat, hiszen most is megtaláljuk azokat, akik tavaly is ott voltak, de nyilván fordult az ő megítéltetésük.
Ez az ágazati válság, úgy gondolom, nem mélyülne tovább, ha azokat a törvényi kötelezettségeket betartanánk, ami itt, az Országgyűlés előtt tenné kötelezővé a törvény betartását és ehhez képest az Országgyűlés határozatát.
Kérdezem, mikor számíthatunk erre, és egyáltalán van-e remény, hogy az Országgyűlés még ennek a törvénynek a hatályát itt, a földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszteren keresztül a saját tapasztalatai szerint is értékelheti. (Közbeszólás a bal oldalról: Józsi, Józsi! - Taps az SZDSZ soraiból.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem