NIKOLITS ISTVÁN

Teljes szövegű keresés

NIKOLITS ISTVÁN
NIKOLITS ISTVÁN (MSZP): Elnök Asszony! Tisztelt Képviselőtársaim! Nem tisztem megvédeni az elmúlt ciklus alelnökét, de ahogy elnézem, sem krokodilkönnyeket, sem pityergést nem látok rajta. De ezt csak bevezetőnek szántam a kétperceshez.
Viszont nagyon jó végszót adott nekem, képviselő úr. A képviselői eskü nemcsak a titoktartásra figyelmeztet, hanem a Magyar Köztársaság törvényeinek megtartására is, ami nem utolsó szempont. Eddig az ön hozzászólásaiból ez csengett ki legkevésbé. Szeretném kiemelni képviselő asszony felszólalásának azt a részét, amely arról szól, ha ez a bizottság munkája során eljut egy olyan meghallgatásig, egy olyan részig, ahol valaki azt mondja, hogy nem szólhatok, mert kötelez az államtitok, és ez nemzetbiztonsági terület, akkor ez a bizottság nem folytathatja tovább a munkáját. Mert, mint korábban említettem, önnek - mint a nemzetbiztonsági bizottság tagjának és az előterjesztőnek, aki ráadásul még alelnöke is ennek a bizottságnak - nagyon jól kell tudni, hogy létezik egy nemzetbiztonsági törvény, amely sajátosan intézkedik a nemzetbiztonsággal és a nemzetbiztonsági szolgálatokkal kapcsolatos bizottsági munkáról. Ez a sajátos intézkedés úgy szól, hogy ezen a területen a nemzetbiztonsági bizottságnak vannak jogosítványai.
(19.00)
Az pedig, hogy valaki átesett azon az úgynevezett C-típusú ellenőrzésen, nem azt jelenti, hogy magára vonta a bizottság jogosítványait egy személyben. Ő azért esett át ezen, hogy bizottsági tagként gyakorolhasson olyan jogosítványokat és olyan funkcióba kerüljön, amibe a parlament egészének minden képviselője - éppen a nemzetbiztonsági törvény megkötése alapján, amely kétharmados törvény és határozattal nem lehet überelni - nem kerülhetett.
Köszönöm szépen. (Taps az MSZP padsoraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem