DR. MIKES ÉVA

Teljes szövegű keresés

DR. MIKES ÉVA
DR. MIKES ÉVA (Fidesz): Köszönöm szépen. Elnök Úr! Tisztelt Ház! Először is szeretném megkövetni Bauer urat, hogy a hozzászólása tartama alatt kimentem a nemdohányzók védelméről szóló törvényjavaslat árnyékában, és az egészségügyi miniszter jelenlétében meg sem merem mondani, hogy miért távoztam az ajtóig néhány percre, de ettől függetlenül hallottam és hallgattam önt. Viszont ha nálam van a szó, akkor hadd ragadjam meg ezt az alkalmat arra, hogy kijelentsem, hogy a továbbiakban nem kívánok hozzászólni, hacsak nem személyes érintettség okán, amiben bizonyos vagyok, hogy erre nem lesz okom, hisz eddig sem volt.
Tehát hadd szögezzem azt le, hogy az indítványomat fenntartom. Bauer úr a Házszabály jó ismeretében világosan elmondta, és ebben tökéletesen igaza van, hogy a tárgy és a cím kérdésében nem, de egyéb tekintetben nyitott a kérdés, tehát a bizottság összetételéhez, annak ügyrendjéhez kapcsolódó vitára nyitott a lehetőség, tehát módosító indítványok keretében, illetve a részletes vitában.
Abban amit ő elmondott, valóban van többféle megállapítás, ami megfontolásra méltó és érdemes. Azonban annyit hadd fűzzek hozzá, és e késői óra miatt is és azért is, mert nem tartozik a tárgyhoz, nyilvánvaló, hogy hosszas fejtegetésekbe és elméleti mélységű fejtegetésekbe lehetne bocsátkozni itt a kormánypárt, ellenzék oldaláról ennek elméleti közelítéséről, de én azt hiszem, hogy többpárti polgári demokráciában egy negatív állítással megállapítható az, hogy ki az ellenzéki egy parlamentben: az, aki nem kormánypárti. Most e tekintetben kormánypártnak véleményem szerint azok tekinthetők, amely pártok, illetve pártok parlamentben jelen lévő frakciói koalíciós megállapodást kötöttek az ország kormányzására. Nyilvánvaló, hogy én sem a MIÉP, sem a közvélemény, sem Szájer úr, sem a miniszterelnök úr nevében nem óhajtok beszélni. Ezt azért mondom, mert a hozzászólásokban többen kitértek arra, hogy ők mit mondtak, illetve mit cselekszenek. Én a magam részéről a kellő számú képviselő támogatásával az indítványt benyújtottam, és ezt fenntartom. Köszönöm.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem