DR. HENDE CSABA

Teljes szövegű keresés

DR. HENDE CSABA
DR. HENDE CSABA igazságügy-minisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Ezen a késői órán nagyon rövid leszek, nem fogom a két percet sem kihasználni.
A kormány képviseletében és nevében a leghatározottabban vissza kívánom utasítani azokat a minősíthetetlen és valóban rágalmazó jellegű, részben tényállításokat - Tóth képviselő úr felszólalására gondolok -, részben pedig burkolt és sejtető jellegű megállapításokat - utalok itt Keleti képviselő úr felszólalására -, amelyek minden ténybeli alapot nélkülöznek. Nem fogom megismételni; nyilvánvalóan ezeket az állításokat mindenki tudhatja - hogy mire gondolok -, hiszen valamennyien itt voltunk. (Szabó Sándorné: Mire?) Vissza kell olvasni a jegyzőkönyvet, kérem szépen.
Ami az egész vitát illeti - van még egy percem -: Antalóczy képviselő úr utolsó kétperces felszólalásában elhangzott fél mondatra utalnék. Felszólalását azzal zárta be - próbálom pontosan idézni -: az alapkérdés az, hogy van vagy nincs dokumentum.
Tisztelt Ház! Az én véleményem ezzel kapcsolatban az, hogy az alapkérdés - tehát az alapkérdés - az, hogy a jogsértést, vagyis a bűnt elkövették-e, vagy nem követték el. Ez az alapkérdés, tisztelt Ház! Nagyon nem szerencsés összekeverni a perbeli pozíciókat. Nagyon nem szerencsés Clinton elnök úrral példálózni. (Derültség az MSZP padsoraiban.) Igen nagy különbség van a között, hogy valaki ellen folyik egy eljárás, vagy pedig valaki sértettként szerepel és lép fel egy ügyben, valakinek a sérelmére követnek-e el valamilyen jogsértést. Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem