TARDOS MÁRTON

Teljes szövegű keresés

TARDOS MÁRTON
TARDOS MÁRTON (SZDSZ): Igen tisztelt Képviselőtársaim! Igen tisztelt Államtitkár Úr! Szomorúan, sőt mondhatom, elkeseredetten veszem tudomásul azt, hogy olyan jelentős törvények módosítása, mint az adótörvények, ezen belül a személyi jövedelemadó-törvény módosítása és a járulékfizetési rend módosítása csak véletlenszerű, újságokból szedett információk alapján áll a rendelkezésünkre. Bizonytalan vagyok abban, hogy mi is a kormány véleménye ezen jelentős törvények módosításáról. Olvastam és olvastuk mindnyájan a Fidesz választási programját, olvastuk erre vonatkozólag a kormányprogramot, és ebben teljesen ellentétes vélemények fogalmazódnak meg, mint a kormány jelenlegi ígérete vagy jelenlegi véleménye a változásokról.
Nevezetesen arról volt szó, hogy itt jelentős, az állampolgárokat kímélő járulék- és adókönnyítésekre fog sor kerülni, ugyanakkor ma az a hír járja, hogy az a nagyon jelentős módosítás összességében a személyi jövedelemadókat kevesebb mint 1 százalékkal fogja érinteni. Ugyanakkor, amikor ez a megdöbbentő hír tudomásunkra jut, tudomásunkra jut az is, hogy a szociális kérdéseket ez a módosítás nem veszi figyelembe, nevezetesen az elmúlt évek és évtized leginkább sújtott szegény és leszakadó rétegeinek adózási és járulékfizetési többletet fog jelenteni, ahelyett, hogy könnyítené a helyzetüket, és a legjobban keresőket fogja igazán csak a megtakarítás eszközével segíteni a kormány.
(14.50)
Igaz-e ez? Várom államtitkár úr információját. (Taps az SZDSZ soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem