HARRACH PÉTER

Teljes szövegű keresés

HARRACH PÉTER
HARRACH PÉTER szociális és családügyi miniszter: Tisztelt Képviselő Úr! Megnyugtat, hogy írásbeli kérdésével ellentétben hivatkozik az Európai Megállapodásra. Ez a megállapodás - amelyet egy integrációs ügyekkel foglalkozó képviselőnek naponta kell forgatnia - II. fejezetében foglalkozik a vállalkozások letelepedésének kérdésével. Ebben Magyarország vállalja, hogy a közösségi vállalatok és állampolgárok letelepedéséhez olyan elbánást nyújt, amely nem kedvezőtlenebb a saját vállalataiknak és állampolgáraiknak biztosítottnál. A megállapodás 14. cikk 5. pontja egyértelműen rögzíti, hogy "a telepedés az állampolgárokat illetően jog arra, hogy valaki önálló vállalkozóként gazdasági tevékenységet kezdjen és folytasson". Az 52. cikk rögzíti a sajtóban is megjelent - a cikk és a kommentár szerint is - kulcsszemélyzetnek minősülő alkalmazottak vállalkozását. A jogszabályok konkrét módosításakor természetesen egyeztetést fogunk folytatni a hazai érdekképviseletekkel, azonban ez Magyarország alapvető kötelezettségvállalásait nem fogja érinteni.
Azt is tapasztalhatta a képviselő úr, hogy tájékoztatásomban jelentős helyet foglalt el a magyar fogyasztók és vállalkozók védelmét képviselő néhány megjegyzés. Gondolok olyanra, mint a magyar nyelvtudás megkövetelése; gondolok olyanra, hogy Romániával és Szlovákiával egyezményt szándékozunk kötni a határon túli munkavállalók ügyében és fiatalok gyakornoki foglalkoztatásában; gondolok arra, hogy a szakmai kamaráknak olyan jogosítványokat szeretnénk nyújtani, amelyek a munkaügyi központok engedélyének kiadásakor figyelembe veszik a foglalkoztatás munkaerő-piaci helyzetéről szóló tájékoztatójukat.
Köszönöm szépen. (Taps a kormánypárti oldalon.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem