DR. SZABÓ ZOLTÁN

Teljes szövegű keresés

DR. SZABÓ ZOLTÁN
DR. SZABÓ ZOLTÁN (MSZP): Köszönöm, elnök asszony. Tisztelt Ház! Ügyrendi indítványom lényege, hogy mindaz, ami a parlamenti kijelző táblára kerül, álljon összhangban a hatályos magyar törvényekkel.
Másfél órával ezelőtt ebben a teremben egy azonnali kérdésre Hámori József miniszter úr válaszolt, a táblán pedig az jelent meg, hogy "kulturális miniszter". Én ennek nagyon örülök, az egyik szemem sír, a másik nevet. Nevet az a szemem, amelyik arra gondol, hogy én magam a minisztériumok felsorolásáról szóló törvény vitájában hevesen érveltem e mellett az elnevezés mellett. Sír azonban a másik szemem, mert a Magyar Köztársaság Országgyűlése által elfogadott és a köztársasági elnök úr által kihirdetett - tehát jelenleg hatályos - törvény "kulturális minisztert" nem ismer, e törvény értelmében a kulturális ügyek a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériumához és annak miniszteréhez tartoznak. Kérem tehát, hogy a táblán ez a megjelölés szerepeljen.
Köszönöm. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem