KOVÁCS KÁLMÁN

Teljes szövegű keresés

KOVÁCS KÁLMÁN
KOVÁCS KÁLMÁN (SZDSZ): Köszönöm. Tisztelt Államtitkár Úr! A válaszát nem fogadhatom el. Nem azért, mintha kételkednék az ön szavaiban, ezek nyilván az ön szándékait tükrözik. De túl sok ígéretet hallottam, túl sok ígéretet hallottak már a nyugdíjasok, a tanárok, az egészségügyben dolgozók, s ahogy közeledik az igazság pillanata, a költségvetés benyújtása, úgy olvadnak el ezek az ígéretek. (Közbeszólás a Fidesz padsoraiból: Rémhír!)
A 104 ezernyi köztisztviselő is csak akkor látná, hogy a köztisztviselői illetményalap nem növekszik, a bértömegük mégis növekedni fog, ha látná a költségvetésben, hogy a rájuk szánt bértömeg növekménye meghaladja az inflációt. Így azonban csak azt látja, hogy a köztisztviselői illetményalap a bevezetésekor, '92-ben még több mint kétszer annyi volt, mint a minimálbér, és ha jövőre nem emelkedik, akkor az illetményalap és a minimálbér közel egybe fog esni.
Ezért a válaszát nem tudom elfogadni. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem