DR. TAKÁCS IMRE

Teljes szövegű keresés

DR. TAKÁCS IMRE
DR. TAKÁCS IMRE (MSZP): Tisztelt Elnök Asszony! Képviselőtársaim! Tisztelt Miniszter Úr! Már látom előre az interpellációm sorsát, de azért elmondom.
Több módosító javaslatom alapján az 1998. évi központi költségvetésben kiemelt jelentőségű beruházásként szerepel a 4-es számú főút Hajdúszoboszlót elkerülő szakaszának megépítése. Úgy tudom, hogy az engedélyezési terv már elkészült. Bízom abban, hogy az 1999. évi költségvetés is tartalmazni fogja ezt a jelentős beruházást, ugyanis a kormányprogram hangsúlyozza - és kormánypárti képviselőtársaim figyelmét szeretném felhívni -, hogy a gyógyturizmus kiemelt szerepet játszik a fejlesztésben, valamint azt, hogy - idézem - "a kormány nagy figyelmet fordít a főutak településeket elkerülő szakaszainak kiépítésére".
Köztudott, hogy Hajdúszoboszló nemzetközi jelentőségű gyógyfürdő, ahol a külföldiek évente több mint 10 millió dollár értékű valutát váltanak át forintra. A gyógyfürdőtől 50 méterre dübörgő bádogcsordák zajszintjét és levegőszennyezését a külföldi és belföldi turisták már számtalanszor kifogásolták. Az is tűrhetetlen, hogy a főút mellett lakók elviselhetetlen körülmények között élnek a jelentős zaj és levegőszennyeződés miatt. Európában egyedülálló jelenség az, hogy ilyen jelentős gyógy-idegenforgalmi centrumban a közlekedési ártalmak számottevően zavarják a pihenni, gyógyulni vágyókat.
Mindezek miatt kérdezem a miniszter urat, hogy a jövő évi költségvetési tervezetbe beépítették-e a nemzetgazdaságilag is jelentős beruházást, és mikor készül el a 4-es számú főút Hajdúszoboszlót elkerülő szakasza. Várom a miniszter úr válaszát. (Taps az ellenzék padsoraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem