DR. DÁVID IBOLYA

Teljes szövegű keresés

DR. DÁVID IBOLYA
DR. DÁVID IBOLYA igazságügy-miniszter: Köszönöm szépen. Tisztelt Képviselő Úr! Rendkívül nagy öröm számomra, hogy ilyen mélységű felkészültséggel rendelkezik ebben a kérdésben. Az OECD-tagállamai között - ahogy ez az egyezmény szövegéből kiderül - itt egy egyezmény megerősítéséről van szó, ami azt jelenti, hogy utána vagyunk egy olyan egyeztetési folyamatnak, amely az előzetes iratok szerint 1995 óta folyamatosan történt, és '97-ben került elfogadható állapotba.
Ahogy említettem is, az anyag megfogalmazza, hogy mit jelent a külföldi hivatalos személy. Ez az öt kategória egyike, amit ön is említett, hogy e körbe tartozónak kell tekinteni azokat a személyeket, akik jogalkotási, közigazgatási, igazságszolgáltatási tisztséget viselnek, valamint nemzetközi szervezetek tisztségviselőit. A jogalkotási körben nyilvánvalóan a politikusok azon része, amelyik a jogalkotásban részt vesz, lefedheti ezt a kört.
Még egy terület van az értelmező rendelkezés szerint: a külföldi ország fogalmába tartozik a kormányzat minden szintje és szervezeti egysége a nemzetitől a helyi szintig - ami megint csak megerősíti azt, hogy az a politikai kör, amelyet ön sérelmezett, fedve van az egyezmény által.
Köszönöm szépen a felszólalását, és esetleg egy következő megállapodásban más részét is figyelembe lehet majd venni, de itt eddig terjedt a felek szándéka.
Köszönöm. (Taps.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem