HORVÁTH BÉLA

Teljes szövegű keresés

HORVÁTH BÉLA
HORVÁTH BÉLA (FKGP): Hölgyeim és Uraim! Tisztelt Ház! A Független Kisgazdapárt képviselőcsoportja üdvözli, ha a polgári koalíció kormányának bármely tagja, így ma nevezetesen dr. Torgyán József miniszter úr, a földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter tájékoztatást ad az Országgyűlésnek, az ország közvéleményének az eddig megtett intézkedésekről, lépéssorozatokról. (Moraj az MSZP padsoraiban.)
A Magyar Országgyűlés nyári rendkívüli ülésszakának első napján Kovács László szocialista képviselő úgy fogalmazott: a kormány dolga az új struktúra felállítása. Úgy ítélem meg, az elmúlt hetek-hónapok során kialakult az új kormányzati struktúra, amely olajozottan működik. A új minisztériumok - így az új Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium is - teszik a dolgukat. A Földművelésügyi Minisztérium úrrá lett azon a helyzeten, amelyet az előző négy évben kártékonyan létrehozott a Magyar Szocialista Párt és a Szabad Demokraták Szövetségének koalíciója (Taps a kormányzó pártok padsoraiban.), a kisgazda tárca vezetése hatástalanította az MSZP-SZDSZ-es kormány hátrahagyott taposóaknáit. (Derültség és taps a kormányzó pártok padsoraiban.)
A mai napirend előtti felszólalásban tényeket, adatokat hallottunk, és új intézkedések bejelentéséről értesülhettünk. (Moraj az SZDSZ és az MSZP padsoraiban.) Megértem, hogy az ellenzék ilyen ideges (Derültség a kormányzó pártok padsoraiban.), hiszen Horn Gyula miniszterelnök úrnak 3,5 évre volt szüksége ahhoz, hogy a mezőgazdaságra bármiféle stratégiát kidolgozzon. A kisgazda tárca vezetése az első napokban azonnal megkezdte a helyrehozatali lépéseket, és - mint budapesti országgyűlési képviselő - elmondhatom, hogy a főváros lakossága is értékelte a tejakciót, az olcsóbb kenyeret és az eddig meghozott intézkedéseket. (Moraj az MSZP padsoraiban. - Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret lejártát.) Megértem, hogy az ellenzék ideges (Közbeszólás az ellenzéki pártok padsoraiból: Idő van!), hisz az ország közvéleménye a Fidesz-kisgazda kormány mögött áll. (Moraj az MSZP padsoraiban.) Megértem, hogy ideges az ellenzék, hiszen Budapesten is egy polgári koalíció győzelme esedékes az önkormányzati választásokon.
Köszönöm a figyelmüket. (Taps a kormányzó pártok padsoraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem