DR. SZÁJER JÓZSEF

Teljes szövegű keresés

DR. SZÁJER JÓZSEF
DR. SZÁJER JÓZSEF (Fidesz): Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Nagy érdeklődéssel hallgattam ellenzéki képviselőtársaim véleményét és reakcióját Torgyán (Szabados Tamás: De nem arra kell reagálni!) miniszter úr észrevételeire, nyilván erről fogok én is beszélni.
Furcsa és különös, hogy pont azok a pártok támadják a mostani kormány politikáját, akik képtelenek voltak megfelelő mezőgazdasági politikát kialakítani az elmúlt években. (Taps a kormányzó pártok padsoraiban.)
Egy olyan kormányt támadnak ellenzéki képviselőtársaim, amely tettekkel bizonyította az elmúlt hónapokban, hogy mind a válságelhárítás terén, mind pedig a hosszabb távú, jövőbe tekintő elképzelések tekintetében lényegesen, és a mostani javára különbözik elődeitől. (Vancsik Zoltán közbeszól.) Mi történt itt tulajdonképpen az elmúlt időszakban? A mostani kormány és a mostani földművelési tárca örökölt egy garantált áras felvásárlási rendszert, úgy - és ezt az előző kormány alakította ki -, hogy a szükséges pénzügyi források ehhez nem voltak biztosítva. (Moraj az MSZP padsoraiban.) Ez a kormány és a földművelési tárca az elmúlt hetekben és hónapokban mindent megtett azért, hogy megszerezze és megteremtse azokat a forrásokat, amelyek az ilyen módon kialakult és kitört válság megoldásához szükségesek.
Magyarország, tisztelt képviselőtársaim, hagyományosan gabonaexportőr ország, feltehetően és szükségszerűen a jövőben is célszerű, hogy ez így maradjon. Az elmúlt időszakban az exportengedélyezési rendszer megszüntetése, vagy az, hogy maga a miniszterelnök úr járt el a CEFTA-n, a Közép-európai Szabadkereskedelmi Társuláson belül a magyar árukkal szemben alkalmazott diszkrimináció ellenében, azt bizonyítja, hogy igenis van koncepcionális elképzelése ennek a kormánynak, igenis az a célja, hogy a gabonaexportot - mint ahogy az hagyomány Magyarországon - a jövőben is biztosítani tudja. A nemzeti érdekek védelmében végre a gabonaügy területén is fellépett ez a kormány!
Éppen ezért csodálkozom ellenzéki képviselőtársaim észrevételein.
Köszönöm, hogy meghallgattak. (Taps a kormányzó pártok padsoraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem