BABÁK MIHÁLY

Teljes szövegű keresés

BABÁK MIHÁLY
BABÁK MIHÁLY, a költségvetési és pénzügyi bizottság előadója: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! A költségvetési és pénzügyi bizottság szeptember 9-én tartott ülésén megtárgyalta és megvitatta a dr. Stumpf István Miniszterelnöki Hivatalt vezető miniszter által benyújtott, a kincstári vagyonért való miniszteri felelősség rendjének megváltoztatásához szükséges törvénymódosításról szóló T/40. számú törvényjavaslatot. A költségvetési és pénzügyi bizottság a vitát követően 14 igen szavazattal, 2 nem szavazattal és 2 tartózkodás mellett a törvényjavaslatot elfogadta, és azt általános vitára alkalmasnak találta.
Tisztelettel bejelentem én is, hogy a bizottság kisebbségi előadót is állított.
Tisztelt Képviselőtársaim! Engedjék meg, hogy felhívjam figyelmüket a törvényjavaslat általános és részletes indokolására, továbbá a mellékletként becsatolt kormányrendelet és kormányhatározat tervezetére. Fontosnak vélem megemlíteni, hogy a T/40. számon benyújtott törvényjavaslat összhangban áll a kormány elfogadott programjával. Pusztán emlékeztetőül szeretném megemlíteni: a kormányprogramban a "Gondos gazdálkodás az állami vagyonnal" cím alatt többek között ez olvasható: "a kormány közös szervezeti keretekben akarja ellátni a magánosításhoz és a tartós állami tulajdonban maradó bizonyos vagyontárgyak kezeléséhez kötődő feladatokat". Megítélésünk szerint a törvényjavaslat ezt a célt kívánja szolgálni.
Köszönöm megtisztelő figyelmüket. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem