DR. SCHWARCZ TIBOR

Teljes szövegű keresés

DR. SCHWARCZ TIBOR
DR. SCHWARCZ TIBOR (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Tisztelt Államtitkár Asszony! A Fidesz választási programjának 22. és 24. pontjaiban azt ígérte, hogy "a gyógyszereket olcsóbbá tesszük a gyerekek és a nyugdíjasok részére". Ezt az ígéretét megismételte a kormányprogramban is. Ismert okokból - az önkormányzati választások miatt, nehogy kiderüljenek a választási ígéretekről, hogy csak puszta ígérgetések - a Fidesz késleltette a költségvetés, ezzel együtt a tb-költségvetés benyújtását is.
Ellentétben a korábbi évekkel, nem folynak a gyógyszerek termelői árairól ártárgyalások az OEP-nél, de sehol sem. A kormányzat nem foglalkozik ezzel a kérdéssel. A termelői árak kérdéséről lehetne tárgyalni, azok függetlenek a kormánypolitikától. A késlekedés azért is veszélyes, mert a gyártók - ha időben nem történik megegyezés a termelői árakról, valamint a tb által támogatott gyógyszerek köréről - hajlamosak arra, hogy kivonják gyógyszereiket a támogatotti körből, ez pedig azt eredményezi, hogy az árakat ők állapítják meg szabadon, és ez mindenképpen drágulást eredményez.
A kormányzat késlekedésének másik hátulütője az, ha korábban - még mielőtt az orosz piacokon történt gazdasági események bekövetkeztek - megtörténtek volna a tárgyalások, és született volna megegyezés a gyógyszerek áráról, akkor a gyártók nem igyekeznének az orosz piacokon elszenvedett veszteségeiket a magyar piacon a magyar gyógyszerárakban realizálni.
Ezen felsorolt tények mellett kérdezem államtitkár asszonyt, hogyan lesznek olcsó gyógyszerei a gyerekeknek és a nyugdíjasoknak.
Várom államtitkár asszony tisztelt válaszát. Köszönöm. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem