VARGA MIHÁLY

Teljes szövegű keresés

VARGA MIHÁLY
VARGA MIHÁLY pénzügyminisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót elnök asszony. Azért is kértem szót, hogy Keller képviselő úrnak nehogy lelki traumát okozzak, hogy nem reagálok rá, úgyhogy most rá szeretnék elsőként reagálni.
Tisztelt Képviselő Úr! Először is a rendszer továbbra is megmarad azoknál az elemeknél, amit eddig használt. A családi pótlék ezután is járni fog. Nem vagy-vagy a kérdés, nem így van föltéve, a családi pótlék ezután is jár. Sőt többeknek jár, mint eddig, mert ez a kormány kiterjesztette a családi pótlék igénybevehetőségének a határait.
A második dolog, amit szeretnék mondani, hogy a költségvetést október végéig a kormány be fogja nyújtani. Ebben semmilyen újdonság, semmilyen új elem nincs. Ezt 1994-ben az előző kormány is így csinálta. Emlékezzenek rá, hogy hivatalosan egy példányt '94. október 27-én küldött át az Országgyűlés elnökének, és november elején kapták meg a tisztelt Ház tagjai. Ezzel kapcsolatban azt tudom mondani, hogy a személyi jövedelemadóról szóló törvény részletes vitájánál és szavazásánál ön már ismerni fogja a költségvetést. Tehát nagyon jól fogja tudni azt, hogy annak a változatnak, amit esetleg ön majd támogatni fog - az alacsonyabb vagy a magasabb -, milyen vonzatai, milyen kihatásai vannak.
Ami az említett egészségügyi hozzájárulást illeti, szeretném már megelőzni azt a vélekedést, amit itt Göndör képviselő úr elmondott. Ugyanúgy fogja ez a kormány is csinálni, mint ahogy az előző kormány csinálta, azokban az ágazatokban, ahol nagyon alacsony a bér, egy kompenzációs lehetőségre lesz mód, a Munkaerőpiaci Alapból lehet pályázni, textiliparban, varrodáknál, összeszerelő üzemeknél, ahol alacsony a bér, és ahol valóban gondot okozhat az, hogy az egészségügyi hozzájárulás megemelkedik, egy ilyen kompenzációs lehetőségre van mód. Ebben semmilyen újdonság nincs. Ezt, mondom, az előző kormány is így csinálta. Erre lehetőség lesz ennek a hozzájárulásnak a megemelése után. Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem