KELLER LÁSZLÓ

Teljes szövegű keresés

KELLER LÁSZLÓ
KELLER LÁSZLÓ (MSZP): Köszönöm szépen, elnök asszony. Tisztelt Államtitkár Úr! Azt azért elfelejtette mondani, hogy az adótörvényeket mi többnyire szinkronban tárgyaltuk a költségvetéssel, tehát ismert volt a költségvetés a képviselők számára. Én nem azt mondtam, hogy itt a családi pótlék esetleg nem járna a gyermekek után, hanem az nem mindegy, hogy milyen mértékben emeli, vagy tervezi emelni a kormány a családi pótlékot. És én arra nem lennék olyan büszke, hogy majd most többeknek jár a családi pótlék. Hiszen tudjuk nagyon jól, hogy nincs olyan helyzetben ez a gazdaság, hogy a magas jövedelműeket ilyen módon kedvezményezze.
Danka képviselő úrnak pedig azt szeretném mondani, aki elmondta, hogy olyan családpolitikát kell folytatni ezután, hogy a családok saját maguk termeljék ki a megélhetésükhöz szükséges javakat. De, kedves képviselő úr, pontosan azt kifogásoljuk mi most itt az adótörvények és a járuléktörvények vitájában - persze a járuléktörvény majd csak holnap kerül sorra -, hogy lesz egy olyan társadalmi réteg, amely a mostani adótörvények és az egészségügyi hozzájárulás együttes hatásának eredményeként átkerülhet vagy átkerül a szociális szférába, mert egyszerűen képtelen lesz arra, hogy saját maga megtermelje azokat a javakat, amelyek szociális támogatás nélkül lehetővé teszik az ő megélhetését.
Szóval, észre kell venni képviselő úr, hogy mi az, amit az ellenzék kifogásol, és én azt gondolom, hogy erre kellene a kormánynak sokkal nagyobb érzékenységgel reagálni, mint ahogy ezt megtette most és az előzőekben is Varga Mihály államtitkár úr.
Köszönöm szépen, elnök asszony. (Szórványos taps az MSZP padsoraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem