DANKA LAJOS

Teljes szövegű keresés

DANKA LAJOS
DANKA LAJOS (FKGP): Köszönöm. Takács Imre képviselőtársamnak annyit szeretnék mondani, hogy sehol a világon nem működik az adórendszer úgy, mint egy szociális támogatás. Tehát az adórendszer az valóban lehetőséget ad arra, hogy szociális támogatást nyújtsunk, de nem ez a fő feladata. A szociális támogatás rendszerének az adórendszertől függetlenül kell működnie, és mit ne mondjak, az előző kormány sem tartotta ezt szem előtt, hogy ne keverje össze a kettőt.
A másik az egészségügyi hozzájárulás; a Független Kisgazdapárt a mai napig azt mondja, hogy az egészségügyi hozzájárulás a kis- és középvállalkozásokon csattan. Ezt a mai napig állítja, és az egyeztetéseiben folyamatosan ezt az álláspontot képviseli. Ugyanis ez maga a kis- és középvállalkozások ellen hat. Ezt sose tagadtuk, ezt most is valljuk, és most is mondjuk.
A családi pótlékkal kapcsolatban annyit szeretnék elmondani, hogy én nem gondolom, hogy családoknak a családi pótlékból kellene megélni, hanem erre való az a szociális rendszer, amiről már előtte is szóltam, a szociális támogatási rendszer. Tehát a családi pótlék nem azért van, hogy abból éljenek családok, hanem azért van, hogy elismerjük a gyermekeket, a gyermekekkel járó pluszköltségeket, legalábbis mi így fogjuk föl a családi pótlék rendszerét. Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem