BALCZÓ ZOLTÁN

Teljes szövegű keresés

BALCZÓ ZOLTÁN
BALCZÓ ZOLTÁN (MIÉP): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Képviselőtársak! Bauer Tamás gazdasági okfejtéséhez nem kívántam hozzászólni, mert nem vagyok gazdasági szakember. Az késztet erre a hozzászólásra, hogy visszament olyan, nem tisztán gazdasági, hanem politikai alapkérdések tárgyalásához, amelyeknél kénytelen vagyok elmondani az alapvetően eltérő véleményünket és álláspontunkat.
Most, amikor a személyi jövedelemadó törvény e módosítását elutasítjuk, akkor nem múltat, jelent, jövőt vetünk össze, hanem csak jelennel és jövővel, valamint a kormányprogrammal foglalkozunk, ahhoz képest próbáljuk vizsgálni, hogy miért tér el, mennyiben tér el, miért nem teljesíti.
(20.00)
A gazdaságtörténet nyilvánvalóan egy folyamat, de amikor ön pozitív példaként azt említi, hogy a '80-as évek végén még teljes foglalkoztatottság volt, azt azért hadd tegyem hozzá, hogy ezt a teljes foglalkoztatottságot nem a gazdaság akkori teljesítőképessége tudta biztosítani.
Tudjuk jól, Németh Miklós annak idején másról se beszélt, mint a forráshiányról, tehát ebben a tekintetben a 80-as évek vége eme megnyugtató helyzetének a visszavetítése, azt hiszem, ebben a helyzetben nem tekinthető példának. Hiszen jól tudjuk, hogy 1990-ben nem ezért történtek a változások - önmagukban ellenzéki mozgalmak voltak -, hanem pontosan a gazdaság összeroppanása miatt, amihez nagyban hozzájárult ez a típusú kapun belüli munkanélküliség is. Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem