NIKOLITS ISTVÁN

Teljes szövegű keresés

NIKOLITS ISTVÁN
NIKOLITS ISTVÁN (MSZP): Köszönöm szépen, tisztelt elnök asszony. Kosztolányi képviselőtársamnak csak egy gondolattal szeretnék válaszolni arra, hogy micsoda képtelenség az, hogy a független képviselőt ilyen feladattal szeretnénk megbízni. Hogy Vancsik úr kilépjen tőlünk, azt fel sem tételezem, mert ő nagyon jól érzi magát itt nálunk. Ha kilépne, és mondjuk, hat hónapot eltöltene függetlenként, esetleg még az az ingerenciája támadna, hogy önökhöz lép be, és ez egy nagy veszteség lenne nekünk, ezért nem szeretnénk.
Visszatérve a független képviselőre: ezt egyáltalán nem látom bántó gondolatnak, még irreálisnak sem tekintem. Kupa Mihály egy igen nagy tapasztalattal rendelkező, általam nagyra becsült államférfiúi múlttal és élettapasztalattal bíró ember. Őt egyrészről mindenféleképpen alkalmasnak tekintem egy ilyen feladat ellátására; másrészről ez legalább olyan képtelenség - ha egyáltalán képtelenségnek lehet nevezni -, mint az, hogy a most futó három vizsgálóbizottság felállítása során mind a három vizsgálóbizottságba beírták a független képviselő jelenlétét. Az biztos, hogy egy ilyen három vizsgálóbizottságos feladatnak nem fog tudni megfelelni! Az viszont nagyon valószínű, hogy egy ilyen vizsgálóbizottság elnöki funkcióját nagyon jól el tudná látni. Miután az időtartam - a bekövetkezés időpontja és a bejelentés időpontja - fölötti vita talán szerencsésebbnek tűnne egy ilyen rendezési formában, megnyugtató nyugvópontra kerülhetne, ha a független képviselő lenne a bizottság elnöke. Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem