DR. KOSZTOLÁNYI DÉNES

Teljes szövegű keresés

DR. KOSZTOLÁNYI DÉNES
DR. KOSZTOLÁNYI DÉNES (Fidesz): Köszönöm szépen, alelnök asszony. Tisztelt Ház! Kedves Képviselőtársaim! Vancsik úr kérdezett, ezért válaszolok: a Házszabályt mindenkinek be kell tartani. (Vancsik Zoltán: Köszönöm.) Ez az első válasz.
A második válasz: valóban érzékelhető, hogy önök ezzel a kétharmados bizottsági meghallgatással vagy nincsenek kibékülve, vagy egyszerűen nem értik e jogintézmény lényegét. Úgyhogy kár összekeverni az előbb mondottakat azzal, hogy mit jelent a meghallgatásra való megjelenés vagy meg nem jelenés. Én arra utaltam, hogy a kétharmadot - ami jó valamire vagy nem jó valamire - kár megemelni egyharmados arányra, mert tovább lazítja a bizottságokban követendő konszenzusos munka biztosítékait.
Ha "a" független képviselőről beszélünk, akkor "a" három előterjesztésről beszélhetünk, "a" három bizottság felállításáról. Nikolits úr, az nem képtelenség, hogy független képviselőként Kupa úr mind a három bizottságban tevékenykedjen! De az képtelenség, hogy mind a három bizottságnak elnöke legyen, és ezt végigvigye, mert akkor nem lesz ideje egyéb parlamenti munkára! Nyilvánvaló ugyanis, hogy ha az egyiknek "a" független képviselő az elnöke, akkor a másik kettőnek is az kell hogy legyen, mert ez a három dolog gyakorlatilag igencsak összefügg egymással. Ezek a vizsgálóbizottságok nagyrészt politikai színezetű vizsgálatokat fognak folytatni, ami nagyon sajnálatos, mert tényfeltáró vizsgálatokról lett volna szó.
Bauer képviselő úrnak csak annyit szeretnék mondani: ő úgy gondolja, hogy majd nagyon sokat tesz azért, hogy a bizottságok működőképességét létrehozza, de az indítványai mögött inkább azt látom, hogy el kívánja érni, hogy az SZDSZ-MSZP résztvevői megakadályozzák e bizottságok eredményes munkálatait azzal (Vancsik Zoltán: Ez jó!), hogy az egyharmados szavazataikkal obstruáljanak és sorozatosan tönkretegyenek (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi a felszólalási idő leteltét.) minden olyan eredményt, amely nagyon hamar és nagyon gyorsan elérhető lenne.
Köszönöm.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem