DR. PETŐ IVÁN

Teljes szövegű keresés

DR. PETŐ IVÁN
DR. PETŐ IVÁN (SZDSZ): Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Államtitkár Úr! Miközben örömmel üdvözlöm a Postabank konszolidált működésére irányuló törekvéseket, szóvá kell tennem, hogy a kormány felügyelete alatt álló, állami tulajdonú Postabank szeptember végén úgy függesztette fel a kormányt számos esetben bíráló Kurír című napilap megjelenését, hogy közben a Postabank sajtóholdinghoz tartozó másik országos napilap, a szintén veszteséges, viszont nyíltan kormánypárti Magyar Nemzet kiadását tovább folytatja.
A Kurír főszerkesztője korábban bejegyezte egy Napi Kurír című lap kiadását. Ezt a bejegyzést, melyet korábban senki nem kifogásolt, a kormány illetékes minisztériuma gyorsan visszavonta, nyilván azért, hogy a Kurír szerkesztői más címen, közpénzek igénybevétele nélkül se adhassák ki lapjukat. (Közbeszólások a Fidesz padsoraiból: Így van!)
(15.40)
Pénzügyi és államigazgatási eszközök kombinált alkalmazásával a kormány tehát megakadályozza, hogy egy kritikus napilap megjelenjen.
Korábbi tévényilatkozata szerint (Dr. Balsai István: Színvonalas!) az ön közvetlen főnöke, Stumpf miniszter úr semmi kivetnivalót nem látott abban, ha kormánytámogatással erősítenek meg egy kormánypárti napilapot, meg is nevezte a Magyar Nemzetet.
Tisztelt Államtitkár Úr! Stumpf miniszter úr nyilatkozata és az említett eljárás egymással összhangban látszanak lenni. Kérdésem az, mi a viszonyuk a sajtószabadság alkotmányos elvéhez.
Köszönöm. (Közbeszólások a Fidesz padsoraiból: Óh! - Taps az SZDSZ és az MSZP padsoraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem