SZÁSZFALVI LÁSZLÓ

Teljes szövegű keresés

SZÁSZFALVI LÁSZLÓ
SZÁSZFALVI LÁSZLÓ (MDF): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Kedves Képviselőtársaim! A tegnapi országos helyhatósági választás minden bizonnyal fiatal és erősödő demokráciánk újabb megmérésévé, kiteljesedésének újabb lépcsőfokává válik. Mint már annyiszor bebizonyosodott, most is valóság lett, hogy a magyar választópolgárok bölcsen értékelik az eltelt ciklus eredményeit vagy hiányosságait, és megfontoltan döntenek a jövőről.
Az október 18-án lezajlott helyhatósági választások eredményei mélységesen bizonyítják, hogy a kormány és az önkormányzatok nem egymással rivalizáló szervezetek. Nem egymással szemben kell megvalósítaniuk saját céljaikat vagy éppen programjukat, hanem egymással együttműködve, sőt, esetenként egymással összeszövetkezve, összefogva. A kormánynak feladata és felelőssége, hogy az ország fejlődését elősegítse, és az ország érdekében munkálkodjék. Az önkormányzatok feladata és felelőssége, hogy településük érdekeit, illetve fejlődését szolgálják, a településükön élő állampolgárok életkörülményeit javítsák. E két feladat és felelősségi kör nemhogy ellentétben állna egymással, hanem sokkal inkább kiegészíti egymást. Nem ellensúlynak és érdekellentétnek kell tehát létrejönnie a kormány és az önkormányzatok között, hanem túlnyomó többségben egyensúlynak és érdekazonosságnak az ország lakosai és a településen élő állampolgárok, családjaik, szeretteik érdekében és jövőjéért.
Letelt a kampány ideje, újra elérkezett a feladatok, a felelősségvállalás, a döntések és a munka ideje. A Magyar Demokrata Fórum képviselőcsoportja nevében ehhez a felelősségteljes munkához kívánok sok erőt, bölcsességet és állhatatosságot a megválasztott polgármestereknek és képviselőknek. Szeretném egyúttal megköszönni azt a támogatást, amely, úgy tapasztaltuk, a májusi választási eredményhez képest megsokszorozódott, és amellyel polgármesterjelöltjeink, képviselőjelöltjeink és listás jelöltjeink több mint 50 százalékát a magyar választópolgárok bizalmukkal tüntettek ki.
Mi, a Magyar Demokrata Fórum megválasztott önkormányzati vezetői, ezzel a bizalommal szeretnénk élni, s - mint ahogy polgármester- és képviselőtársaink túlnyomó többsége - településeink fejlődéséért, az ott élő állampolgárok érdekében a kormánnyal együttműködve szeretnénk elkötelezetten és felelősséggel munkálkodni.
Köszönöm az önök figyelmét, és annak a sok ezer közszolgálatban dolgozónak az áldozatos munkáját, akik hozzájárultak az önkormányzati választások sikeres lebonyolításához. Köszönöm. (Taps a kormányzó pártok padsoraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem