JUHÁSZ FERENC

Teljes szövegű keresés

JUHÁSZ FERENC
JUHÁSZ FERENC (MSZP): Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Szeretném hangsúlyozni, hogy az elmúlt két esztendőben katonai konfliktusba vagy katonailag is értelmezhető konfliktusba magyar csapatok nem kerültek. Ez egy nagyon fontos tény. Egyszerűen azért, mert mi tudtuk azt, hogy építeni megyünk; másszor azért, mert ők tudták azt, hogy: mi építeni mentünk. Azt gondolom, ennek a későbbiekben sem kell törvényszerűen megváltoznia, és azt remélem, nem is fog megváltozni.
(21.50)
Ami szólásra késztetett, az az a kérdés, hogy hogyan lehet a jeget a tűzzel egyeztetni. Úgy, hogy pontosan tudjuk, hogy a hat gépfegyver nem jelent katonailag is értelmezhető és elfogadható biztonságot. Az igazi biztonsági garancia valóban az, hogy vagy kérjük a NATO-t, hogy újítsa föl a védelmet, vagy az, hogy akkor, amikor veszélyhelyzet van, biztonságos körzetben vonjuk össze. Azt szerettem volna hangsúlyozni és most is kiemelni, hogy a kérdés - elsősorban lélektani szempontból - átütötte azt a határt, hogy nemet lehetne mondani. - Az én véleményem szerint.
Éppen azért, ha a kint lévőknek lélektanilag nagyon fontos, hogy a hat BTR-n ott legyen - ami egyébként nem igazán nagy erejű fegyver -, akkor legyen, de mindannyiunknak tudni kell, hogy ez nem jelenti az ő igazi biztonságukat. Ezért mondom azt, hogy egyik oldalról támogatható a kormánynak ez a kezdeményezése most már - mert akkor, amikor a helyzet teremtődött, talán lett volna más megoldás -, másrészt pedig új megoldáson is gondolkodni kell, és ez az új megoldás, az SZDSZ-s képviselő urak által tett javaslat számomra szimpatikus. Köszönöm.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem