DR. GIDAI ERZSÉBET

Teljes szövegű keresés

DR. GIDAI ERZSÉBET
DR. GIDAI ERZSÉBET (MIÉP): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Hallgatva a múltkori és a jelenlegi vitát, nagyon szégyenletesnek tartom ezt a vitát. Egyszerűen itt, a parlamenti komfortból emberek élete, sorsa felett dönteni anélkül, hogy ezt komolyan végiggondolták volna!
A múltkor már a vajdasági magyarok érdekének semmibevétele történt, amikor megszavazták a MIÉP kivételével a magyar légtér használatát a NATO-nak. És bizony kockára tették több százezer magyar életét a Vajdaságban.
Most meg néhány száz ember életéről itt döntenek. Én javasolom képviselőtársaimnak, cseréljék le őket, és hat vagy tíz fegyverrel védjék meg magukat. Próbálják ki az ilyen helyzetet, hogy mit jelent. Magam is jártam ezeken a vidékeken. Jártam Szentlászlóban, és tudom azt, hogyan viselkednek a magyarokkal szemben, milyen pusztítást végeznek, magyar fiatalokat dobtak ki már áldozatnak. Meg kell próbálni! Itt könnyű jó fizetésért, komfortból azt mondani, hogy most védjétek meg magatokat, vagy pedig csináljatok másvalamit.
Nem szabad, erkölcstelennek tartom az ilyen döntést! Ezért szeretném megerősíteni, hogy azonnal vissza kell hívni az ottani magyar katonákat vagy rendőröket, és egyetlenegy magyar életét sem szabad kockáztatni. Ha ez nem sikerül, akkor mi megpróbáljuk a nyilvánosság elé vinni ezeket a kérdéseket, és nemzetközi fórum előtt is bemutatni, hogyan nyilatkoznak Magyarországon saját állampolgárainkról és honfitársainkról akkor, amikor ilyen élet-halál kérdésről van szó.
Ezért még egyszer hangsúlyozom, az azonnali visszahívást kérjük, sőt, ha kell, követelni fogjuk.
Köszönöm szépen. (Taps a MIÉP padsoraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem