SZABÓ LUKÁCS

Teljes szövegű keresés

SZABÓ LUKÁCS
SZABÓ LUKÁCS (MIÉP): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Gyuricza Béla és Keleti György képviselőtársaim felszólalásaira szeretnék reagálni. Az ugyanis igen sajnálatos, hogy miközben Boszniában több száz magyar katona van - és ott is kell maradniuk, tekintettel arra, hogy ott olyan építőmunkát folytatnak, amire nagyon is szüksége van az ott élőknek -, eközben semmiféle védelemben nem részesülnek immár hosszú ideje, és védelem nélkül egy nap is hosszú időnek számít.
S eközben rendkívül méltánytalannak és megalázónak tartom azt a parlamenti csatározást, ami miatt ma ezt nem tárgyalhatjuk. És emiatt ki vállalja a felelősséget? Talán az MSZP fogja vállalni akkor, hogyha bármi történik velük, ami akár a testi épségüket vagy akár az életüket befolyásolhatja? (Zaj, moraj az MSZP soraiban.) Véleményünk szerint ezt a lehető leghatározottabban ismét meg kell tárgyalni, és a részükre is és az ország lakossága számára is a megfelelő döntést kell meghozni.
A Magyar Demokrata Fórum véleményével kapcsolatban: három napon belül háromféle véleményt hallottam. (Taps az SZDSZ soraiból.) Én nagyon szeretném már azt - Lezsák Sándor úr, az MDF elnöke itt ül, és pontosan ma reggel idéztek tőle a rádióban -, ha a Magyar Demokrata Fórumnak az erre a percre vonatkozó hivatalos állásfoglalását megismerhetnénk. (Derültség az MSZP soraiban.) Ezt nemcsak én kérem, hanem úgy gondolom, hogy a délvidéki magyarok is nagyon kíváncsiak rá meg az ország teljes lakossága, különös tekintettel a Magyar Demokrata Fórum tagságára.
Köszönöm szépen. (Taps a MIÉP soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem