LÁNYI ZSOLT

Teljes szövegű keresés

LÁNYI ZSOLT
LÁNYI ZSOLT (FKGP): Elnök Úr! Tisztelt Ház! Hölgyeim és Uraim! Én még az előbb nyomtam meg a gombot, csak ott nem jelzett. Még képviselőtársam előtt szerettem volna kétpercesemet nagyon röviden elmondani.
A honvédelmi bizottság átérezte ennek a mai döntésnek a komoly felelősségét, ezért tartottunk ma egy rendkívüli honvédelmi bizottsági ülést, ahová a legfelsőbb katonai vezetés, a legfelsőbb felderítés főnökét hívtuk meg a politikusokon kívül. Ők térképpel érkeztek. Pontosan megmutattak minden helyet, hová, miket tettek-vettek. Tehát egy abszolút korrekt, abszolút naprakész, felderítői adatokkal alátámasztott információt adtak a honvédelmi bizottságnak egy szigorúan zárt ülésen. (Folyamatos zaj az ellenzék padsoraiban.) Azon az ülésen minden frakció tisztelt képviselője ott volt, kérdéseket tehettek fel. Maga a honvédelmi bizottsági ülés több mint két órát tartott. A képviselőtársak minden kérdésre kielégítő választ kaptak, amit kérdeztek, akár ellenzéki, akár kormánypárti képviselőtársam tette fel a kérdést.
Megállapítható volt a korrekt válaszokból, hogy hogyan áll az ország biztonsági helyzete, veszélyhelyzete mennyire tartalmaz kockázatot és mennyire nem. A két óra után egységesen megállapítottuk, hogy biztonságunk majdnem megfelelő. A kockázatnak egyetlenegy esélye nem zárható ki, de ha a Balatonra lemegyek autóval, ott is van kockázatom, hogy esetleg baleset ér; de ilyen minimális kockázati tényezők merültek csak fel.
Talán az egyetlen nehéz pont volt, amely nem egészen tökéletesen kristályosodott ki: a magyarok, akik kint élnek a szerb területen. Azért említettem a vezérszónoklatomban, hogy ott lehetne a kormánynak valamelyes lépést tenni, hogy ott is EBESZ-misszió vagy valaki ügyeljen a magyarok életkörülményeire, nehogy ott valami bosszú áldozatai legyenek.
Ha a frakciókat tisztességgel tájékoztatták a honvédelmi bizottság képviselő tagjai, akkor nyugodtan dönthetnek, nyugodt lelkiismerettel szavazhatnak ma igennel ennél a döntésnél.
Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok padsoraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem