KOVÁCS LÁSZLÓ

Teljes szövegű keresés

KOVÁCS LÁSZLÓ
KOVÁCS LÁSZLÓ (MSZP): Tisztelt Ház! Tisztelt Miniszterelnök Úr! Őszintén sajnálom, hogy ennyire félreértette a szavaimat. Amikor beszéltem, úgy láttam, nem ült a helyén. Nem zárom ki, hogy valahol jelen volt a teremben (Közbeszólás a Fidesz padsoraiból: Igen!), de az az érzésem, hogy nem pontosan értette vagy talán nem is figyelte azt, amit én mondtam. (Moraj a kormánypárti padsorokban.)
Az előkészítéssel kapcsolatban én arról beszéltem, hogy a kormány nem tett meg mindent a hatpárti konszenzus érdekében. Ennyit mondtam.
A garanciák kérdésében nem azt mondtam, hogy nincsenek garanciák. Elő lehet majd keresni a jegyzőkönyvet, és abból szó szerint fel lehet idézni. (Derültség az MDF padsoraiban.) Én azt mondtam, hogy Solana főtitkár levele fontos, a NATO politikai akaratát egyértelműen kifejező gesztus - emellett természetesen konkrét katonai garanciákra is szükség van.
Azt mondtam: a Szocialista Párt tudomásul veszi, hogy a parlament plenáris ülése nem alkalmas ezeknek a megvitatására, és azt mondtam, hogy ellenzéki pártként nem tudja, de nem is feladata megítélni, hogy ezek a - kormány számára nyilván pontosan ismert - katonai garanciák elég hatékonyak-e. Azt mondtam: ez a kormány és a katonai vezetés feladata és felelőssége. Azt mondtam, hogy a Szocialista Párt számára, és úgy gondolom, az ország közvéleménye számára is az lenne a megnyugtató, ha erre - vagyis hogy ezek katonailag értelmezhetőek-e és megfelelőek-e - a kormány adna választ.
Ennyit mondtam csupán. Nem állítottam, hogy nincsenek ilyen garanciák, és sajnálom, hogy miniszterelnök úr ezt félremagyarázta.
Köszönöm. (Taps az MSZP padsoraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem