DR. KÖVÉR LÁSZLÓ

Teljes szövegű keresés

DR. KÖVÉR LÁSZLÓ
DR. KÖVÉR LÁSZLÓ tárca nélküli miniszter: Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Nem tudom, hogy Keleti miniszter úr hozzászólása - szemben Okucanival - a tárgyhoz tartozik-e. De ha már felszólalt és megszólíttattam, akkor kénytelen vagyok rá reagálni.
(15.50)
Egyrészt ami a bizottság érintettségét illeti a tárgyunkhoz, abban egyetértek, valószínű, hogy az elnök úr helyesebben járt volna el, ha a nemzetbiztonsági bizottságra is kiszignálja ezt a döntést. Azonban a bizottság előtt is elmondtam, hogy ezen döntés elmaradása ellenére semmiféle akadálya nincs annak, hogy a bizottság - ugyanúgy, mint ahogyan a másik két bizottság is - meghívja magához a Honvédelmi Minisztérium, illetve a Külügyminisztérium vagy olyan minisztérium képviselőit, amilyet csak akar, s ezek hozzám képest bővebb, kielégítőbb tájékoztatást adjanak.
Azt sem akadályozza a Házszabály, hogy autonóm módon, hogy így mondjam, egy bizottság maga véleményezzen egy olyan beterjesztett javaslatot, amelyet egyébként az elnök úr nem szignált ki rá. Ezt elmondtam a tisztelt miniszter úrnak, aki a bizottság elnöke, erre a bizottság nem reagált, ilyen értelemben talán indokolatlan volt ezt az ügyet itt most előhozni.
Ami pedig a személycseréket illeti, valóban elismertem azt, ha tudom előre, hogy ilyen szerencsétlen módon egybeesik a két szituáció, a személycserék, illetve az albán válság kiéleződése Koszovóban, akkor valószínű, hogy ezeket a személycseréket előrehozom. (Derültség és taps a kormánypártok soraiban.) Azt gondolom, senkinek sincs - a Szocialista Párt frakciójából meg aztán pláne nincs - oka kételkedni abban, hogy az önök kormánya az új kormánynak működőképes, a feladatuk magaslatán álló, szakmailag teljes mértékben felkészült állománnyal rendelkező nemzetbiztonsági szolgálatokat adott át. Ha önök ebben kételkednek, a bizottság keretei között szívesen visszatérek ennek a részletezésére. Jelen körülmények között maradjunk annyiban, hogy az én elvárásaim szerint egy vezetőváltás semmiképpen nem érintheti ezen szolgálatok működőképességét.
Köszönöm. (Taps a kormánypártok soraiban. - Közbeszólás az MSZP soraiból: Ügyrend!)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem