DR. KELEMEN ANDRÁS

Teljes szövegű keresés

DR. KELEMEN ANDRÁS
DR. KELEMEN ANDRÁS (MDF): Köszönöm a szót, elnök asszony. A mai napon többször elhangzott, hogy a nemzet érdekének követése alapvető szempont. Felmerül tehát, hogy tulajdonképpen mit jelent mindannyiunk számára a nemzet érdekének követése, mit jelent a nemzeti érdek ennek a döntésnek a szempontjából.
Azt hiszem, a legegyszerűbben ezt úgy fordíthatjuk le magyar nyelvre, hogy hogyan lehet a veszélyeztetettséget és a várható szenvedést csökkenteni, ha elkerülni esetleg nem lehet, és mivel minden kockázat az életben nem zárható ki, mi jelenti a kisebb kockázatot. Ez pedig a döntésünk szempontjából oda vezet, hogy fel kell tenni a kérdést: amikor a szomszédságunkban tűzfészek van, amely esetleg fenyegeti hazánk lakóit vagy a szomszédságunkban élő magyar nemzettestvéreinket, akkor mi az az erő, amely segíteni tud nekünk abban, hogy ezt a tűzfészket eloltsák, vagy legalábbis csillapítsák az erejét.
Azt hiszem, a mai vitából is nyilvánvalóvá vált, hogy ez az erő a NATO. Kérem ezért képviselőtársaimat, hogy támogassák a kormány által előterjesztett határozati javaslatot úgy, mint Magyarország hozzájárulását Közép-Európa békéjéhez. (Taps a kormányzó pártok padsoraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem