DR. FENYVESSY ZOLTÁN

Teljes szövegű keresés

DR. FENYVESSY ZOLTÁN
DR. FENYVESSY ZOLTÁN (MIÉP): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! A miniszterelnök úr az imént kijelentette, hogy a NATO-felkérésre jogilag nem vagyunk kötelesek igent mondani. Ez pontosan így is van. Azt is kijelentette miniszterelnök úr is, más felszólalók is, hogy a kockázat teljes egészében nem zárható ki. Ez is így van.
Nem értjük akkor, ha jogilag nem kötelező valamiben a részvételünk, de bizonyos kockázata van a részvételnek, akkor mi indokolja. Elhangzott, hogy minden frakció képviselője jelen volt azokon a bizottsági üléseken, amelyeken meggyőző volt a részvétel iránti késztetés. A MIÉP képviselői is jelen voltak. Részükre nem volt meggyőző ez a késztetés, nem volt meggyőző a biztonsági garancia.
Ha ránézünk a térképre, akkor pontosan látjuk, ha a NATO akarja, Jugoszláviát nyugodtan megközelítheti más irányból is, az Adria felől, Montenegrón keresztül közvetlenül Jugoszláviához hozzá tud férni. Ráadásul ezek a területek Magyarországtól távol eső területek. Sokkal előnyösebb lenne Magyarországnak is és a nemzetnek is, ha a NATO nem Magyarországról és az azt követő magyar területek felől közelítené meg célpontjait, hanem az Adriai-tenger és Olaszország felől, tehát NATO-támaszpontok felől.
Annyit még hozzá szeretnék tenni: itt elhangzott az MSZP részéről, egyértelmű, hogy Magyarország érdeke az, hogy részt vegyünk ebben az akcióban.
(15.30)
Senki nem indokolta, hogy mitől egyértelmű ennek a részvételnek az indokolása. Mi nem látjuk ezt ilyen egyértelműnek, sőt egyértelműen azt látjuk, hogy nekünk nemcsak az ország, hanem a nemzet, az egész magyar nemzet érdekeit is figyelembe kell vennünk, ebbe beleértjük a délvidéki magyarságot is. Igazán ők tudják, hogy mi az ő érdekük, ők pedig azt kérték, hogy ne vegyünk ebben részt. Mi ezt támogatjuk, ezért mondunk nemet.
Köszönöm szépen. (Taps a MIÉP soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem