CSURKA ISTVÁN

Teljes szövegű keresés

CSURKA ISTVÁN
CSURKA ISTVÁN (MIÉP): Elnök Úr! Tisztelt Ház! Amikor erről a helyről kipattintottuk a Globex-ügy sötét lényegét, még nem sejtettük, mennyire széles körű bűnszövetkezetre bukkantunk. A felszólalásunk óta minden nap van valami Globex-hír az újságokban, de a lényeg még mindig nincs kimondva. Hasonló a helyzet a Tocsik Márta nevével fémjelezhető botránnyal is, ott sem mondták ki soha, hogy a Bokros-csomag kitervelői és végrehajtói által megkövetelt központi pénzügyi intézkedések következtében csapta be és rövidítette meg az államhatalom egyik szerve - a végrehajtó hatalom - az állam másik szervét, az önkormányzatokat, visszatartva, lehazudva járandóságaik egy részét.
A gyors privatizációt csak úgy hajthatta végre Suchman Tamás, hogy az önkormányzatokat kisemmizték, mert különben a külföldi vevő nem kaphatta volna meg áron alul a vagyontárgyakat, és az IMF követelményeinek nem tudott volna megfelelni a költségvetés.
(10.00)
Vagyis a Tocsik-botrányért Tocsik Márta és az ÁPV Rt. akkori vezetői csak részben felelősek, mert maga a rendszer a bűnös, amely képes ekkora csalásra. Sehol abban az euro-világban, ahová mi most ugyanezen körök jóvoltából menetelünk, egy fél percig sem maradhat fenn egyetlenegy kormány sem, amelyet ilyen súlyos törvényszegésen kapnak rajta. Az akkori magyar kormány gaztette felett azonban szemet hunytak, mivel éppen az IMF által képviselt vevőkör érdekeit szolgálta az önkormányzatok kijátszása.
Most a Globex-ügy kapcsán ismét kiderül, hogy az elkövetők és a felelősök ugyanabból a körből származnak. Kezünkben van a Pannónia Befektetési Alapkezelő Rt. Rezidencia-értékjegyének tájékoztatója. Ezen az áll, hogy az Állami Értékpapír Felügyelet 120003/1993. szám alatt engedélyezte a Globexnek ezt a vállalkozását. Csakhogy van egy kis bibi: a cég alapításának kelte három évvel későbbi, 1996. 05. 29. A céget a tőkegyűjtés idején Zvi Hoffmann elnök-igazgató jegyzi, aki 1968. és 1992. között a Bank Leumi Izraelnél dolgozik, majd 1991-92-ben részt vesz a Leumi Hitelbank Budapest megalapításában. Ugyanúgy, mint dr. Vellai Györgyi, aki a Leumi ügyvezető igazgatója és a Globex alapítója, a Pannónia Befektetési Rt.-nek pedig tanácsadója. Korábbi munkahelyei: Országos Tervhivatal - itt dolgozott Surányi György is -, Ipari Minisztérium, a Minisztertanács Gazdaságpolitikai Titkársága. A tanácsadó testület tagja rajta kívül dr. Hardy Ilona, aki 1988-ig az Állami Fejlesztési Bankban, majd a Budapest Bankban dolgozott, majd az értékpapír-kereskedelmi titkárság vezetője lett, a Tőzsdetanács tagja. A tanácsadó testület tagja volt Kunos Péter is. A felügyelőbizottság tagja Kovács Flórián László úr, aki a Pénzügyminisztériumban a Nemzetközi Valutaalappal való együttműködésért felelt, egyik alapítója a Takarékbanknak és a Nomura Befektetési Bank vezérigazgató-helyettese. Ezek 1993-as adatok.
Vagyis a Globexben érintve van az egész magyar pénzügyi felvilág, mindazok, akik most a költségvetés előkészítésében, irányelveinek kidolgozásában közvetve vagy közvetlenül részt vesznek. Leumi, Leumi Hitelbank, Polgári Bank, Budapest Bank, Nemzeti Bank, Pénzügyminisztérium, tőzsde, Állami Értékpapír Felügyelet, Közgazdaság-tudományi Egyetem - mert a nevezettek többsége oktató is -; ezek így együttesen nézik el, hogy egy 20 milliárdot a magyar állampolgároktól összeszedő szélhámosság ennyi pénzzel meglépjen, engedély nélkül működjék, és most a jobb sorsra érdemes Fidesz-kormánnyal elénk teszik ezt a szigorú költségvetést, amely mindenkihez szigorú, aki nem akarja, hogy elszedjék a pénzét, és mindenkihez engedékeny, aki benne van a globális Globex-üzletben.
Ez kérem, nem más, mint előre kitervelt módon, bűnszövetségben elkövetett, pénzügyi eszközökkel történő népirtás.
Köszönöm a figyelmüket. (Taps a MIÉP soraiból.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem