DR. KÁVÁSSY SÁNDOR

Teljes szövegű keresés

DR. KÁVÁSSY SÁNDOR
DR. KÁVÁSSY SÁNDOR környezetvédelmi minisztériumi államtitkár: Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Úr! Bevezetésként szeretném röviden megjegyezni, hogy a Központi Környezetvédelmi Alap 1998. évi bevételi előirányzata 24 milliárd 660 millió forint, a kiadási előirányzat 23 milliárd 402 millió forint. Kérdéseire, azok sorrendjét tekintetbe véve, röviden a következőket válaszolhatom:
1. A Környezetvédelmi Alap nem rendelkezik a múlt évi maradványokkal.
2. A minisztérium nem kezdeményezett vizsgálatot, minthogy a költségvetési törvényt a dolog természetéből kifolyólag nem vizsgálhatja felül. Elrendeltük és végrehajtottuk viszont a Központi Környezetvédelmi Alap átvilágítását, melynek nyomán kiderült, hogy az alaptól 1990 óta rendszeresen vonnak el összegeket. 1996. december 31-én például 18 milliárd 511 millió forintot fagyasztottak be.
3. A forráshiány miatt nem támogatható pályázatok száma 113.
4. A pályázatok támogatása akkor válik lehetségessé, ha az alap év végi helyzete lehetővé teszi. A minisztérium vezetése mindent megtesz, hogy szabad forrásokat tárjon fel, és hogy továbbra is biztosítsa a környezetvédelmi fejlesztések támogatását. Ezért a pályázati kiírások felfüggesztését nem tartjuk indokoltnak.
5. Az ígérvényekkel kapcsolatosan vizsgálatra került sor, és az jelenleg is folyik. Azoknak a pályázatoknak az esetében, ahol nem teljesültek a szerződéskötési feltételek, a támogatás visszavonását kezdeményezzük.
Köszönöm. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem