HEGYI GYULA

Teljes szövegű keresés

HEGYI GYULA
HEGYI GYULA (MSZP): Tisztelt Ház! Tisztelt Államtitkár Úr! Én arra hivatkoztam, hogy az önök által említett egyik érv semmiképpen nem áll meg olyan formában, ahogy az megemlítődött.
Ezen túlmenően érdemes figyelmeztetni arra, hogy a Szociális Chartának azért vannak költségvetési vonzatai - ha nem is hatalmas összeg. Azért is kívánatos lenne még az idei ratifikáció, hogy a költségvetésbe beépülésre kerüljenek azok a kiadások, amelyekkel a ratifikáció jár. S azért érdemes egy ellenzéki képviselőnek szóba hozni ezt a kérdést, hogy ha esetleg nem is történik meg az idén a ratifikáció, mindenképpen meglegyenek hozzá a feltételek, hiszen ez nem egy jókívánság, ez a kormányokon számon kérhető okmány, és a jelentősége az, hogy a magyar állampolgárok vagy éppen, mondjuk, a magyar szakszervezetek idővel Strasbourghoz fordulhatnak, ha úgy érzik, hogy a charta által garantált szociális jogokat nem teljesíti a kormány.
Ilyen értelemben - lehet, hogy nem mindenki érti, hogy miért vetjük fel - azt gondolom, hogy egy szocialista párt és egy szocialista képviselő részéről igen természetes, ha felveti azon Szociális Charta ratifikálásának a szükségességét, amelynek a ratifikációját mi egyébként szeptemberre terveztük, és amely Nyugat-Európában a szociális Európa egyik bázisának számít.
Köszönöm. (Taps az MSZP padsoraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem