DR. TORGYÁN JÓZSEF

Teljes szövegű keresés

DR. TORGYÁN JÓZSEF
DR. TORGYÁN JÓZSEF, földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter: Köszönöm a szót, elnök úr. Igen Tisztelt Képviselőtársam! Úgy gondolom, hogy a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium sikertörténete most, a sertésügy kapcsán egy eddig a magyar mezőgazdaságban soha nem tapasztalt hatalmas sikertörténettel gyarapodott. (Derültség az MSZP és az SZDSZ padsoraiban.)
Ugyanis amíg az európai sertéspiac összeomlott, és olyan tragikus helyzet következett be az európai sertéspiacon, hogy az eddigi túltermelési válságot látványos állatállomány-csökkenés követte, olyannyira, hogy több ország a saját kvótáját felvásárolta, hogy ezzel csökkentse a sertésállományt, végül is a magyar megoldás olyan helyzetet teremtett, amely egyben a húsfogyasztást is növelte, a sertéstermelők jövedelmezőségét biztosította és az árat is csökkentette. Ezt olyan megoldással sikerült elérnünk, hogy az eddigi garantáltáras megoldás helyett irányáras megoldást alakítottunk ki. Az irányáras megoldást heti figyelőrendszerrel kötöttük össze, a Brüsszelből érkező híreket hetente értékeljük, és az irányárat ennek megfelelően alakítjuk. Példás gyorsasággal, két nap alatt megtörtént az összes minisztériummal az egyeztetés is, és ennek megfelelően olyan intézkedéssort hoztunk, aminek a következménye az lett, hogy az őstermelők nyereségesen tudnak sertéshúst előállítani.
Ezzel kapcsolatban a Hús Terméktanács és az érdekvédelmi szervezetek is elismerésüket fejezték ki a minisztériumnak. Köszönöm ezért a kérdését. (Taps a kormányzó pártok padsoraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem