DR. ISÉPY TAMÁS

Teljes szövegű keresés

DR. ISÉPY TAMÁS
DR. ISÉPY TAMÁS (Fidesz): Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Miniszter Úr! A zenei kultúránk hírnevét öregbítő művészeti együttesek közül most csak az 1943-ban Dohnányi Ernő kezdeményezésére alakult Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara jövőjével kapcsolatban szeretnék megfogalmazni egy S. O. S. jelzéssel felérő kérdést.
(16.10)
A zenekar nagy sikerű szereplője a hazai hangversenyéletnek, és eddig négy kontinens 45 országában növelte a magyar zenekultúra jó hírnevét. Vaskos kötetet tennének ki a zenekar kiváló hangzását és élményt nyújtó művészi teljesítményét méltató bel- és külföldi kritikák. Hosszú lenne felsorolni Dohnányi Ernőtől kezdve Vásáry Tamásig a vezető karmesterek és Klemperertől Abbadóig a világhírű külföldi vendégkarmesterek nevét. A zenekarnak jövőre egy tizenöt fellépésre szóló, rangos angliai és egyhónapos dél-amerikai meghívása van, de kétséges, hogy vajon megéri-e az indulás felemelő pillanatát.
Kérdésem tehát az, hogy a kormány szándéka a holttá nyilvánításra vagy az életben tartásra irányul-e. S az utóbbi esetben hajlandó-e biztosítani a médiatörvény 75. §-ának rendelkezésére, s az Országgyűlés 93/1997-es határozatára figyelemmel a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara, Énekkara és Gyermekkórusa számára az életben maradáshoz elengedhetetlenül szükséges állami támogatást?
Köszönöm. (Taps a kormányzó pártok padsoraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem