DR. FODOR GÁBOR

Teljes szövegű keresés

DR. FODOR GÁBOR
DR. FODOR GÁBOR (SZDSZ): Köszönöm szépen. Akkor én folytathatnám a felsorolást, hogy nem bűncselekmény viszont mindez Olaszországban, Spanyolországban, Hollandiában, Németországban mellőzhető a vádemelés, és így tovább, és az elterelés intézménye az európai országokban szinte mindenütt létezik, amelyet most meg kíván szüntetni a kormány javaslata. Ráadásul azt is tudjuk, hogy az Európa Tanácsnak van egy jelentése ezzel kapcsolatban, amely irányadó az európai országok számára: az Európa Tanács itt az ártalom- és kockázatcsökkentő drogpolitikát javasolja a tagországok számára, nem pedig a kábítószer-fogyasztókkal szembeni büntetőjogi fellépést.
Nos hát, államtitkár úr, nagyon kérem a kormányt, hogy most, még a parlamenti vita előtt gondolja át, helyes-e ez az előterjesztés, hiszen ennek nagy valószínűséggel csak az lesz a következménye, hogy tizenéves fiatalokat, akik esetleg egy rossz pillanatban, mondjuk, egy iskolai bulin elfogadnak egy társuktól egy marihuánás cigarettát, olyan büntetési tétellel fog sújtani a jelen pillanatban élő tervezet, amely egyenlő azzal, mint ha valaki szándékosan halálos tömegszerencsétlenséget okozna. (Az elnök csengője megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) Ez az öttől tíz évig terjedő büntetési tétel abszurd, és fiataloknak a tíz- és százezreit juttathatja olyan helyzetbe, hogy az egész életüket értelmetlenül és tragikus módon derékba töri egy rossz és átgondolatlan büntetőjogi politika.
Köszönöm szépen a figyelmüket. (Taps az ellenzéki pártok soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem