BÉKI GABRIELLA

Teljes szövegű keresés

BÉKI GABRIELLA
BÉKI GABRIELLA (SZDSZ): Elnök Úr! Köszönöm a szót. Tisztelt Képviselőtársaim! Az elmúlt héten az egészségügyi és szociális bizottságban tájékoztatót hallgattunk meg az új egészségfejlesztési kutató intézet felállításával kapcsolatos kormányzati tervekről.
A tájékoztatást tartó helyettes államtitkár úr semmi érdemit nem válaszolt arra a szükségképpen felmerülő kérdésre, hogy az új intézet felállítása milyen következményekkel jár a Nemzeti Egészségvédelmi Intézet további sorsát illetően. Elvileg három megoldás is szóba jöhet: egyrészt folytathatja eddigi tevékenységét a NEVI, de ebben az esetben értelemszerűen nagyon sok tekintetben párhuzamosság jönne létre; másrészt beleolvadhat az új intézménybe, és ezzel elveszti a "nevit" a NEVI; harmadrészt pedig felszámolásra is kerülhet a régi Egészségvédelmi Intézet.
Miniszter Úr! A lakosság romló egészségi állapota miatt már évtizedek óta próbálkoznak a különböző kormányok egészségmegőrző, betegségmegelőző programok tervezésével. A prevenció fontosságának hangsúlyozása mára már eléggé közhellyé devalválódott. A kormányváltások következményeképpen rendre megtorpan, ami éppen elindult egy előző ciklusban. A szervezeti struktúra átalakítása évekre veti vissza a kívánt folyamatot.
Kérdezem tehát a miniszter urat, mi lesz a sorsa a NEVI-nek. (Taps az SZDSZ padsoraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem