ELNÖK (dr. Áder János)

Teljes szövegű keresés

ELNÖK (dr. Áder János)
ELNÖK (dr. Áder János): Tisztelt Országgyűlés! Most a támogatott módosító javaslatokról határoz az Országgyűlés. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e ezeket a javaslatokat. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a támogatott módosító javaslatokat 197 igen szavazattal, 74 nem ellenében, 15 tartózkodás mellett elfogadta.
Most azokról a módosító javaslatokról határozunk, amelyekről a Házszabály értelmében még szavazni lehet.
Az ajánlás 1. és a kiegészítő ajánlás 1. pontjában Herczog Edit szó szerint megegyező módosító javaslatot terjesztett elő. Ezekben a törvényjavaslat 1. § (3) bekezdésében a törvény 4. §-a 28/a. pontjában lévő értelmező rendelkezés módosítását kezdeményezi. Az ajánlás szerint az indítvány egyik bizottságban sem kapta meg a szavazáshoz szükséges támogatást, míg a kiegészítő ajánlás szerint az alkotmányügyi bizottság megadta azt. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 103 igen szavazattal, 177 nem ellenében, 1 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Az ajánlás 3. és 4. pontjaiban Karakas János a törvényjavaslat 8. §-ában a törvény 21. §-a (7) bekezdése helyébe újat javasol, a (8) és (12) bekezdéseinek pedig módosítását kezdeményezi. Javaslataiban a kedvezményhez kapcsolódó kritériumokat kívánja megváltoztatni. Egyik bizottság sem támogatja. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 101 igen szavazattal, 181 nem ellenében, 2 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Tisztelt Országgyűlés! A határozathozatal végére értünk. Van-e valakinek tudomása olyan módosító javaslatról, amelyről kellett volna, de nem szavazott az Országgyűlés? (Senki sem jelentkezik.) Jelzés nem érkezett.
A zárószavazásra várhatóan a jövő heti ülésünkön kerül sor.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem