SELMECZI GABRIELLA

Teljes szövegű keresés

SELMECZI GABRIELLA
SELMECZI GABRIELLA, a Miniszterelnöki Hivatal államtitkára: Tisztelt elnök asszony, köszönöm szépen a szót. Tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelt Keller Képviselő Úr! Indokoljuk meg a '98. évi költségvetést - hangzott el Keller képviselőtársam szájából. Hadd tegyek fel egy kérdést! Vajon amikor ön a Népjóléti Minisztérium államtitkára volt, figyelemmel követte-e azt, hogy mi folyik a társadalombiztosításnál? (Keller László igent int.) Ha jól emlékszem, ön csak pár hónapja képviselő, és jó pár hónappal ezelőtt ön politikai államtitkárként ült itt, és ha jól emlékszem, akkor ön politikai államtitkárként részese volt a társadalombiztosítás '98. évi költségvetése kialakításának és megalkotásának.
Hadd tegyem fel a kérdést: nem emlékszik ön, tisztelt képviselő úr, arra, hogy amikor politikai államtitkár volt, hogyan tervezték a költségvetést, hogyan fogadták el ezeket a számokat? Olvasta-e ön a vizsgálóbizottság jelentését, amely tartalmazta azt, hogy mi folyik a társadalombiztosítás berkein belül?
Szóval, én nagyon szívesen tájékoztatom önt, de ezt megelőzően térjen vissza az emlékeihez, ha vannak, hogy az önök kormányzása alatt mi történt a társadalombiztosítás berkein belül. (Közbeszólás a Fidesz padsoraiból: Úgy van!)
A másik megjegyzésem az lenne, hogy elég kevés önbizalommal rendelkezik a képviselő úr, amikor azt mondja a pulpitusról, hogy csak akkor fogadja el az MSZP frakciója ezt a zárszámadást, ha én elmegyek a költségvetési bizottságba és beszámolok a társadalombiztosítás pénzügyi folyamatairól és vagyonmozgásairól. Ha ön engem megkér, hogy menjek el és vegyek részt a bizottság ülésén, én ezt megteszem önnek, nem kell minket - idézőjelben - "megzsarolni" ezzel. Én szeretném, ha nyugodt és tiszta lenne az MSZP-frakció lelkiismerete, és ne attól függjön, elfogadják-e a zárszámadást vagy nem, hogy én elmegyek-e a költségvetési bizottság ülésére vagy sem, én ezt megteszem nagy barátsággal önöknek.
Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok padsoraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem