TÁLLAI ANDRÁS

Teljes szövegű keresés

TÁLLAI ANDRÁS
TÁLLAI ANDRÁS (Fidesz): Köszönöm, elnök úr. Két percre sem lesz szükségem, de egyszerűen nem tudom megengedni magamnak, hogy ne válaszoljak Francz képviselő úr felvetéseire. Még egyszer elmondom: egy kategóriába hozni azt, hogy valaki egyéni vállalkozó és azt a magánszemélyt - aki a munka törvénykönyve vagy bármely törvény alapján egy jogviszonyt létesít a munkáltatójával és ezért bért kap - összehasonlítani azzal a vállalkozóval, aki szolgáltat, aki terméket állít elő, akinek több 10, 100 milliós bevétele lehet, és azt mondani, hogy akkor ennek a kategóriának, aki alkalmazott, aki a munka törvénykönyve alapján végzi a munkáját heti megszabott órakeretben, akinek mindent leszabályoznak, hogy hogyan kell végezni - ezt összehasonlítani a vállalkozással, ez számomra furcsa.
Francz képviselő úr másik nagy tévedése pedig a következő. Való igaz, hogy az adójóváírás 20-ról 10-re csökken, ez 10 százalék. De elfelejti azt, hogy az alacsony jövedelműek eddig nem tudták igénybe venni azt a kedvezményüket, hogy a nyugdíjjárulékuk után 25 százalék kedvezmény jár. A képviselő úr ezt kihagyta a számításából, ezért százalékban ugyan igaz, de abszolút összegben nem igaz, amit ön mond. Tudniillik - elnézést kérek, hogy újra a minimálbért emlegetem - a minimálbérnél azáltal, hogy bekerül az adózó körbe, még plusz 452 forint kedvezményt tud igénybe venni, és végül is így kevesebb lesz az adója. Tény, hogy így is marad.
Ami a koncepciót illeti, valóban nem vagyunk egy oldalon ebben a kérdésben. Amikor mi kimondjuk, hogy minden jövedelem adózzon, az most nagyon-nagyon fájó. Ezt a bizottsági ülésen úgy mondtam, hogy ez egy tűszúrás, ami abban a pillanatban, mikor beadják, fáj, de olyan gyógyító anyagokat tartalmaz, ami aztán meggyógyít bennünket.
Köszönöm, a két perc letelt. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem