TÁLLAI ANDRÁS

Teljes szövegű keresés

TÁLLAI ANDRÁS
TÁLLAI ANDRÁS (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Bízom benne, hogy Farkas képviselőtársam részéről csak elszólás volt, hogy a családi kedvezményt gyermekes kedvezménynek hívta. Meg kell kérdezni azokat a családokat, akik ezt igénybe veszik, hogy ők is ilyen "gyermekesen" gondolkodnak-e erről.
A másik: egyszerűen érthetetlen az a felfogás, ha az adórendszerben családi kedvezményt biztosítunk a gyermekek után, azt miért nevezik szociális juttatásnak. Érthetetlen! Milyen logika szerint gondolják, hogy az a család szociálisan rászorult, ahol gyermek van? Ennek a logikának ez a lényege, ha kisarkítom. Tehát rászorult az a család, akinek gyermeke van, aki gyermeket nevel. Ez a gondolkodás nem igaz!
Nem tudja igénybe venni a gyermekkedvezményt... A javasolt módosításban az áll, hogy a férj is és a feleség is - ha két gyermekük van - külön-külön igénybe tudják venni a gyermekkedvezményt. Két gyermek esetén egyet a feleség, egyet a férj vesz igénybe. Ezzel szűkül az a jövedelmi kategória, ahol ez a kedvezmény nem vehető igénybe. Módosító javaslatunknak - amit egyébként a kormány is támogat - az a lényege, hogy azok a családok is igénybe tudják venni majd a gyermekkedvezményt, ahol töredék összeg marad fenn, mert különben olyan alacsony a jövedelme, hogy valóban nem tudná igénybe venni. Ebben az esetben a házastársa, illetve az eltartótársa is igénybe tudja venni év végén az adóbevallásában, tehát meg lehet osztani. 21 250 forintos jövedelemnél már igénybe lehet venni a gyermekkedvezményt. Ez az egyik.
A másik: ha valaki nem kap bérfejlesztést, az nem adókategória. Azt nem az adótörvénynek kell kezelni, hogy valaki nem kap bérfejlesztést! Nem is tudom, hogy ez hogy kerül ide.
Az időm letelt - köszönöm.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem