KELLER LÁSZLÓ

Teljes szövegű keresés

KELLER LÁSZLÓ
KELLER LÁSZLÓ (MSZP): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Érdekes logikája van Mádi képviselő úrnak, hiszen ha ezt a logikát követjük, amit most ön itt felvezetett, akkor ez a logika érvényesíthető az alkalmazotti kedvezménynél is. (Mádi László a fejét rázza.) Az érvényes adótábla szerint ma minden jövedelem adózik, tehát nincs olyan, hogy nullakulcsos személyi jövedelemadó - nincs ilyen! (Mádi László bólint.)
Ha pedig nincs ilyen, akkor mindenki öntudatosan kiszámolja a saját adóját, és utána az ön logikája szerint azt valamilyen jogcímen, mondjuk, alkalmazotti vagy gyermekkedvezmény címén visszaigényli. Egyébként a közös nevezőt el tudom képzelni az alkalmazotti kedvezmény tekintetében, mert a kormánypárt most már közelít a 20 százalékhoz - hiszen eljutott a 16 százalékhoz. Tehát úgy gondolom, az az éles filozófiai különbség, amelyre a bizottsági vitákban is oly sokszor utaltak - nevezetesen arra, hogy mi arra vagyunk büszkék, hogy jövő évtől majd mindenkinek fizetni kell adót -, most már megtört, mert már eljutottak oda, hogy a 20 százalékot 16 százalékos mértékig megközelítették. Azt gondolom, ha lenne időnk, akkor még ezt fel tudnánk tornászni akár 20-ra, legfeljebb 18-ra, és akkor igazából ez a logikai vagy filozófiai különbség, azt gondolom, már csak egész pici, árnyalatnyi különbség lenne.
Köszönöm szépen. (Taps az MSZP és az SZDSZ padsoraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem