BAUER TAMÁS

Teljes szövegű keresés

BAUER TAMÁS
BAUER TAMÁS (SZDSZ): Köszönöm a szót, elnök úr. Nem gondolom, hogy amikor Varga Mihály államtitkár úr egy órával ezelőtt visszavonta a helyi adókról szóló törvényjavaslatot, akkor ez a tréfa kategóriájába tartozott volna. Igaz, hogy ez az önkormányzatok költségvetését érinti és nem a központi költségvetést, én ezt tudom, de azért ez is költségvetés, meg az is költségvetés. Másrészt - és ez sem mellékes kérdés - nem azt mondtam, hogy jövőre ne legyen személyi jövedelemadó, csak azt mondtam, hogy ezt a személyi jövedelemadó törvényt kell visszavonni, és esetleg a hatályban levőt kell tovább alkalmazni, és akkor is lesz elég adóbevétel.
De amíg a dolog érdemét illeti: a Fidesz - ha jól értettem Mádi Lászlót és nemcsak Mádi Lászlót - egy elvet máris visszavont. Tudniillik mostanáig az Érdekegyeztető Tanácsban is, a parlamentben meg mindenütt azt képviselték, hogy az egyik sarkalatos elvük az, hogy mindenki fizessen adót, még a legalacsonyabb jövedelmű is. Most viszont Mádi László azt mondta - nem először mondta, büszkén mondta el, nem is tudom már, televízióban, rádióban vagy hol -, hogy a kétgyerekes bizonyos jövedelem fölött nem fizet adót, mert az egész adót visszakapja a gyerekkedvezményben. (Mádi László: Alatt!) Alatt...
(19.20)
Tehát az egész adót visszakapja a gyerekkedvezményben - igaz? Ezt mondta Mádi László most is. Ezek szerint az a sarkalatos elv, hogy mindenki fizessen valamennyi adót, már nem érvényes. Ha megengedik a Fidesz elvei, hogy a gyerekkedvezmény érje el az egész adó összegét, akkor ezekkel az elvekkel az is összeegyeztethető, hogy az alkalmazotti kedvezmény érje el az adó összegét. Igaz? (Közbeszólás az MSZP padsoraiból: Jól beszél!) Tehát lássuk be, hogy el kell dönteni: sarkalatos elv, vagy nem sarkalatos elv; vagy csak egyeseknek sarkalatos, másoknak pedig nem sarkalatos?
Köszönöm szépen. (Taps az SZDSZ és az MSZP padsoraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem