BÉKI GABRIELLA

Teljes szövegű keresés

BÉKI GABRIELLA
BÉKI GABRIELLA (SZDSZ): Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Sok tekintetben eltérő módon ítéljük meg a helyzetet. (Közbeszólások a Fidesz padsoraiból: Ez biztos!)
Ami az első kérdésemre adott választ illeti: a magam részéről lényegesen magasabbra becsülöm azoknak a családoknak az arányát, amelyek nem fognak adókedvezményhez jutni, bár tulajdonképpen öröm számomra, hogy ebben a válaszban hallhattuk az államtitkár úrtól, ő is elismeri, hogy lesznek ilyen családok, mégpedig 20-25 százalékos mértékben. Becslésem szerint ezeknek a családoknak a száma meg fogja haladni az egyharmados mértéket. (Folyamatos zaj.)
A második kérdésemmel kapcsolatos válasza kapcsán: számítottam rá, hogy a rendszeres gyermekvédelmi támogatásra fog hivatkozni. Szeretném felhívni képviselőtársaim figyelmét, hogy ennek az ellátásnak a mértéke nem fog az inflációt meghaladó mértékben emelkedni, következésképp semmi nem ellensúlyozza a családi pótlék értékvesztését. Ha őszinte lett volna, államtitkár úr, ezt a választ adja a második kérdésemre. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret lejártát.)
Minthogy a harmadik kérdésemre kapott válasz sem elégít ki, ezért a választ nem tudom elfogadni. (Taps az MSZP és az SZDSZ padsoraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem