ZUSCHLAG JÁNOS

Teljes szövegű keresés

ZUSCHLAG JÁNOS
ZUSCHLAG JÁNOS (MSZP): Röviden három dolgot szeretnék mondani. Az első: államtitkár úrnak valóban igaza volt abban, hogy én mondtam rosszat. Ez feltehetően a hajnali időpontnak tudható be.
Zsigó képviselő úrnak válaszolva: nem cinikus hangvételben mondtam, hanem valóban komolyan mondtam azt, hogy esetleg azáltal, hogy börtönbe kerülnek fiatalok, egy csomó fiatal nem születhet meg, hiszen ezek valamennyien eltört sorsok. Az állításomnak azt a részét viszont, amely arról szól, hogy több tízezer fiatal kerülhet börtönbe, fenntartom, hiszen a törvény erre lehetőséget és módot biztosít. Ma megtudhattuk, hogy elméletileg ezt a bíróknak és az ügyészeknek nem kell figyelembe venniük, de a törvény elméletileg erről szól. Tehát előfordulhat, hogy tízezrek kerülnek börtönbe. Ha pedig nem kerülnek börtönbe, a fenyegetés lehetősége megvan arra, hogy börtönbe kerülhessenek. Nekem erről mindig egy orosz diktátor jut eszembe, aki mindig azt mondta, hogy a lakosság felét tartsák börtönben azért, hogy a másik fele retteghessen attól, hogy börtönbe kerülhet.
Köszönöm. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiból.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem