DR. HELMECZY LÁSZLÓ

Teljes szövegű keresés

DR. HELMECZY LÁSZLÓ
DR. HELMECZY LÁSZLÓ (Fidesz): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Megzavart az előbb az óra, de láttam, hogy tulajdonképpen áll. Azért képviselőtársam figyelmét egy-két dologra még fel szeretném hívni.
Nevezetesen elhangzott, hogy másfél éve vannak statisztikai mérések. Úgy tudom, mintha '94-től '98-ig nem a Fidesz-Magyar Polgári Párt és a koalíciós partnerei lettek volna kormányon, és azt gondolom, hogy a drogprobléma nem 1998 júniusában vagy júliusában kezdődött, és nem is a '98-as választásokon. Ha és amennyiben ebben lemaradás van, azt gondolom, hogy nem rajtunk kell számon kérni. A büntetőjogi eszköz, amihez hozzányúlt a kormány, az egyetlen eszköze a drog elleni küzdelemnek, de nem a kizárólagos eszköze. Ezt nem mondja senki, és ezt nem kell nekünk tulajdonítani. Az összes többi eszköz meg fog maradni.
A másik dolog: úgy hangzott el, nagyon jól figyeltem, hogy végre itt az új törvényjavaslat, nagyon pozitív dolog, hogy a jelentős meg a csekély mennyiséget meghatározza. Könyörgöm, ez alapján ítélkeznek ma is, a jelenleg hatályos Btk. szerint. Ezek nem új intézmények! Más kérdés, hogy ebben a körben ez a javaslat valóban szigorításokat tartalmaz. Ezen valóban nem lehet vitatkozni. Azonban arra még fel szeretném hívni a képviselőtársam figyelmét, ami a miniszter asszony expozéjában is elhangzott: teljesen fölösleges folyamatosan a fogyasztóval kapcsolatosan börtönbüntetést emlegetni. Azért fölösleges, mert a képviselőtársam mint szakember ugyanolyan jól tudja, hogy még egy sor egyéb intézkedés, a megrovástól a próbára bocsátásig, a felfüggesztett börtönbüntetésig, létezik addig, amíg az elkövető bekerül és szabadságvesztés büntetést kap. Azt gondolom, hogy ebben sem tudunk egymással vitatkozni, mert egyetértünk.
Köszönöm. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem