BALCZÓ ZOLTÁN

Teljes szövegű keresés

BALCZÓ ZOLTÁN
BALCZÓ ZOLTÁN (MIÉP): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársak! A mai napon másodszor igyekszem idézni Szili Katalin hozzászólását, lehet, hogy megint nem hajszálpontosan. Azt említette, hogy kétségbe vonható az, hogy büntetéssel maradéktalanul elérhetők a célok a kábítószer-függőség ellen. Természetesen, nemhogy kétségbe vonhatók, biztos, hogy nem érhető el. Én egy teljesen mesterséges vagy tudatos szembeállításnak érzem mind a parlamentben, mind a jelenleg a Parlament falain kívül folyó vitában, hogy a feketebárányok ezekben a vitákban azok, akik a büntetési tételek szigorításával egyetértenek, természetesen figyelembe véve mindazokat az eljárási lehetőségeket, amelyekről Salamon képviselő úr is beszélt. Mintegy ők a feketebárányok, és fel sem merül, hogy akik ezzel egyetértenek, természetesen tudatában vannak annak, hogy milyen élethelyzetek szülik azt, hogy valaki kábítószeres lesz, milyen fontos a megelőzés kérdése, ehhez mennyi szociálpolitikai, karitatív és egyéb összehangolt tevékenységre van szükség.
Ennek talán az az oka, hogy mi most nem egy olyan törvényt vagy országgyűlési határozatot tárgyalunk, amely egy kábítószer-törvény lenne, beleértve ennek minden, a társadalom által megoldandó feladatát, hanem egy büntető törvénykönyv tárgyalásának keretein belül beszélünk ennek a szerepéről, és mivel erről van szó, és aki emellett teszi le a voksát, abba a helyzetbe kerül, mintha ő ezt a megoldást furcsának tekintené minden empátiás készség nélkül és ridegen. Nincs így!
Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem